Paleo broodje

140 gram noten/zaden/pittenmix (zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, boekweit, kokos, blanke amandelen, pecannoten)
10 gram fijngesneden cranberries
2 gram wijnsteenbakpoeder
1 gram zeezout
2 gemixte eieren

Alles door elkaar mengen en overdoen in met bakpapier bekleed klein bakblikje.
Bakken in op 175 graden voorverwarmde oven, 40 minuten.

 

Toverbrood

4 gemixte eieren
4 gram zeezout
10 gram wijnsteenbakpoeder
100 gram amandelmeel
70 gram boekweitmeel
70 gram rijstemeel
70 gram quinoameel
10 gram pompoen- en zonnebloempitten
15 gram milde olijfolie
105 gram water

Cakeblik invetten met olijfolie, eventueel bekleden met bakpapier. Alle ingrediënten met lepel door elkaar roeren, overdoen in cakeblik.
Bakken 50 minuten in voorverwarmde oven 175 graden.

 

Toverbrood de Luxe
4 gemixte eieren
4 gram zeezout
10 gram wijnsteenbakpoeder
100 gram amandelmeel
50 gram gemalen zonnebloempitten
50 gram boekweitmeel
50 gram rijstemeel
50 gram quinoameel
5 gram pompoenpitten
5 gram gepeld hennepzaad
15 gram milde olijfolie
105 gram water

Cakeblik invetten met olijfolie, eventueel bekleden met bakpapier. Alle ingrediënten met lepel door elkaar roeren, overdoen in cakeblik.
Bakken 50 minuten in voorverwarmde oven 175 graden.

 

Toverbrood Superior


let op: dit recept is bedoeld voor een bakblik van 30 cm

5 gemixte eieren
5 gram zeezout
13 gram wijnsteenbakpoeder
130 gram amandelmeel
50 gram boekweitmeel
50 gram quinoameel
50 gram rijstemeel
50 gram gemalen zonnebloempitten
50 gram gemalen pompoenpitten
50 gram gemalen ongeroosterd sesamzaad
18 gram milde olijfolie
130 gram water

Cakeblik invetten met olijfolie, eventueel bekleden met bakpapier. Alle ingrediënten met lepel door elkaar roeren, overdoen in cakeblik.
Bakken 55 minuten in voorverwarmde oven 175 graden.

 

Boekweitbollen

250 gram boekweit grof gemalen
3 gram koekkruiden
5 gram wijnsteenbakpoeder
2 gram zout
30 gram rozijnen
1 appel fijngesneden
handje zonnebloempitten
eventueel paar blauwe bessen, paar fijngesneden walnoten of pecannoten

150 gram (soya)yoghurt of kwark mixen met
1 ei
1 banaan

9 bergjes maken op bakplaat met bakpapier bekleed, 30 minuten bakken in voorverwarmde oven op 180 graden.

 

Amandelrozemarijnbrood

200 gram amandelmeel
2 eieren
1 gram zeezout
1 gram herbamare
3 gram wijnsteenbakpoeder
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 eetlepel vers citroensap
1 eetlepel milde olijfolie

De eieren splitsen, de eiwitten stijf kloppen met mixer in een wijde kom.
Het amandelmeel mengen met de droge ingrediënten.
De eidooiers loskloppen met het citroensap en de olijfolie, dit geheel voorzichtig door de eiwitten scheppen. Schenk het mengsel op het amandelmeel en roer alles voorzichtig door elkaar.
Het deeg verdelen in een lage bakvorm, bekleed met bakpapier. In een op 175 graden voorverwarmde oven 30 minuten bakken.

 

Amandelcakebrood

280 gram amandelmeel
80 gram rijstemeel
10 gram wijnsteenzuur bakpoeder
5 gram zeezout
4 eieren mixen met
15 gram milde olijfolie
70 gram water (of rijstemelk)

Groot cakeblik invetten met olijfolie, eventueel bekleden met bakpapier. Alle ingrediënten met lepel door elkaar roeren, overdoen in cakeblik.
Bakken 45 minuten in voorverwarmde oven 175 graden.

 

Tomaten crackerbrood

100 gram amandelmeel
50 gram quinoavlokken
30 gram kikkererwtenmeel
5 gram wijnsteenbakpoeder
2 gram zeezout en eventueel wat herbamare
5 gram sesamzaad
5 gram milde olijfolie
10 gram tomatenpuree

2 eieren mixen met halve geschilde, gekookte (10 minuten) appel,
mengen met bovenstaande ingrediënten.

Bakken 23 minuten in vierkant bakblik (22 x 22 cm) in voorverwarmde oven 175 graden.

 

Amandelbrood met pitjes

4 gemixte eieren
4 gram zeezout
10 gram wijnsteenbakpoeder
200 gram amandelmeel
100 gram rijstemeel
40 gram pompoenpitten en zonnebloempitten
paar gehakte bruine amandelen
2 eetlepels (geiten)yoghurt
12 gram milde olijfolie
50 gram water

Cakeblik invetten met olijfolie, eventueel bekleden met bakpapier. Alle ingrediënten met lepel door elkaar roeren, overdoen in cakeblik.
Bakken 55 minuten in voorverwarmde oven 175 graden.

 

Zonnebloembrood

4 gemixte eieren
4 gram zeezout
10 gram wijnsteenbakpoeder
200 gram amandelmeel
90 gram gemalen zonnebloempitten
10 gram boekweitmeel
20 gram pompoenpitten
scheut milde olijfolie
2 eetlepels (geiten)yoghurt
25 gram water

Cakeblik invetten met olijfolie, eventueel bekleden met bakpapier. Alle ingrediënten met lepel door elkaar roeren, overdoen in cakeblik.
Bakken 55 minuten in voorverwarmde oven 175 graden.

 

Boekweitamandelbrood

4 gemixte eieren
4 gram zeezout
10 gram wijnsteenbakpoeder
160 gram amandelmeel
140 gram boekweitmeel
scheut milde olijfolie
4 eetlepels (geiten)yoghurt
1 eetlepel honing
50 gram water

Cakeblik invetten met olijfolie, eventueel bekleden met bakpapier. Alle ingrediŽnten met lepel door elkaar roeren, overdoen in cakeblik. Bakken 45 minuten in voorverwarmde oven 175 graden.

 

Boekweitbrood

4 gemixte eieren
4 gram zeezout
10 gram wijnsteenbakpoeder
200 gram boekweitmeel
100 gram gekookte zilvervliesrijst
20 gram pompoenpitten
scheutje milde olijfolie
8 eetlepels (geiten)yoghurt
2 theelepels honing

Cakeblik invetten met olijfolie, eventueel bekleden met bakpapier. Alle ingrediënten met lepel door elkaar roeren, overdoen in cakeblik.
Bakken 45 minuten in voorverwarmde oven 175 graden.

 

Quinoabrood (klein)

2 gemixte eieren
2 gram zeezout
5 gram wijnsteenbakpoeder
50 gram amandelmeel
25 gram rijstemeel
100 gram gekookte quinoa
scheutje milde olijfolie

Klein bakblikje invetten met olijfolie, bekleden met bakpapier. Alle ingrediënten met lepel door elkaar roeren, overdoen in bakblikje.
Bakken 45 minuten in voorverwarmde oven 175 graden.
Bakken in cakeblik: hoeveelheden vermenigvuldigen met 2 en 5 minuten langer bakken.