Kokosmeelamandelkoekjes

30 gram kokosmeel
30 gram amandelmeel
10 gram quinoavlokken
5 gram zonnebloempitten
1 gemixt ei
snufje zout
3 gram wijnsteenbakpoeder
10 gram olijfolie
10 gram kokosolie
50 gram rijstemelk
eventueel beetje honing
halve gekookte (10 minuten) geschilde en gepureerde appel

Alles met lepel door elkaar roeren, vormpjes op met bakpapier beklede bakplaat. 30 minuten bakken in op 175 graden voorverwarmde oven.

 

Amandelrijsttaart met quinoatopping

2 eieren mixen met 25 gram rijstemelk, 5 gram milde olijfolie en 1 kleine, geschilde gekookte (10 minuten) appel.

mengen met:

100 gram amandelmeel
50 gram rijstemeel
snufje zout
5 gram wijnsteenbakpoeder

Ronde springvorm van 16 cm diameter invetten met olijfolie, de bodem en de opstaande rand bekleden met bakpapier.
35 minuten bakken in op 175 graden voorverwarmde oven.

De topping op de bovenste foto is gemaakt van in vanille rijstemelk gekookte quinoavlokken.

 

Amandelboekweit blauwebes broodje

2 gemixte eieren
snuf zout
5 gram wijnsteenbakpoeder
100 gram amandelmeel
40 gram boekweitmeel
10 gram rijstemeel
20 gram zonnebloempitten
10 gram milde olijfolie
25 gram water
eventueel beetje honing
handje ongezoete blauwe bessen

Klein bakblikje invetten met olijfolie, reepje bakpapier op de bodem leggen. Alle ingrediënten met lepel door elkaar roeren, overdoen in bakblikje.
Bakken 40 minuten in voorverwarmde oven 175 graden.
Bakken in cakeblik: hoeveelheden vermenigvuldigen met 2 en 5 minuten langer bakken.


Dadelbroodje

2 gemixte eieren
snuf zout
5 gram wijnsteenbakpoeder
100 gram amandelmeel
50 gram rijstemeel
20 gram zonnebloempitten
1 theelepel honing
3 fijngesneden dadels
scheutje milde olijfolie
25 gram water

Klein bakblikje invetten met olijfolie, reepje bakpapier op de bodem leggen. Alle ingrediënten met lepel door elkaar roeren, overdoen in bakblikje.
Bakken 40 minuten in voorverwarmde oven 175 graden.
Bakken in cakeblik: hoeveelheden vermenigvuldigen met 2 en 5 minuten langer bakken.

 

Amandelbroodjes

200 gram amandelmeel
2 eieren
30 gram roomboter
snufje zout
3 gram wijnsteenbakpoeder
1 eetlepel honing
25 gram pitjes (zonnebloempitten, pompoenpitten)

Alles kneden met de hand, 6 a 7 bolletjes maken, beetje plat drukken op met bakpapier beklede bakplaat. Bakken 28 minuten in voorverwarmde oven 175 graden.

 

Amandelbrood

250 gram amandelmeel
60 gram gesmolten roomboter
3 eieren
eetlepel honing
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
snufje zout
3 eetlepels (geiten)yoghurt

Alles mixen behalve amandelmeel, daarna amandelmeel toevoegen en met lepel doorroeren, dan overdoen in ingevet cakeblik. Bakken 55 minuten in voorverwarmde oven 165 graden. Paar uur af laten koelen alvorens verwijderen uit cakeblik.

 

Banaanrijsttaartje

2 eieren mixen samen met halve rijpe banaan (en eventueel beetje honing)

mengen met:

snufje zout
5 gram wijnsteenbakpoeder
100 gram amandelmeel
50 gram rijstemeel
scheutje milde olijfolie
1 eetlepel (geiten)yoghurt
25 gram water

Ronde springvorm van 16 cm diameter invetten met olijfolie, de bodem bekleden met bakpapier.
40 minuten bakken in op 175 graden voorverwarmde oven.

 

Muffins (4 st.)

1 ei mixen

mengen met:

snufje zout
3 gram wijnsteenbakpoeder
75 gram amandelmeel
scheutje milde olijfolie
1 eetlepel (geiten)yoghurt
1 eetlepel honing
12 gram water

Muffinvormpjes bekleden met bakpapier.
28 minuten bakken in op 175 graden voorverwarmde oven.

Variaties: toevoegen rozijntjes, of fijngesneden dadels en vijgen, of handjevol zonneboem- en pompoenpitten met toevoeging van 20 gram geraspte kaas (pecorino romano), of deeg donker maken met cacao of carobepoeder (zie foto hieronder).

 

Muffins (van roomboter)

In maatbeker mixen:
2 eieren
40 gram gesmolten roomboter
snufje zout
beetje honing

Met lepel 80 gr amandelmeel er door roeren en 3 gram wijnsteenbakpoeder. Overdoen in ingevette muffinvormpjes (of papieren vormpjes in muffinbakvormen). Bakken 28 minuten in voorverwarmde oven 175 graden.

 

Muffins (van roomboter) variant met appel

In maatbeker mixen:
2 eieren
40 gram gesmolten roomboter
snufje zout
kwart appel (geschild en 10 minuten zacht gekookt)

Met lepel 80 gr amandelmeel er door roeren en 3 gram wijnsteenbakpoeder. Overdoen in ingevette muffinvormpjes (of papieren vormpjes in muffinbakvormen). Bakken 28 minuten in voorverwarmde oven 175 graden. Wil je iets hogere muffins dan is deze mix vooral geschikt voor 5 stuks.

 

Kwarktaart

2 eieren mixen

mengen met:

snufje zout
5 gram wijnsteenbakpoeder
100 gram amandelmeel
50 gram rijstemeel
scheutje milde olijfolie
1 eetlepel (geiten)yoghurt
1 eetlepel honing
25 gram water

Ronde springvorm van 16 cm diameter invetten met olijfolie, de bodem bekleden met bakpapier.
35 minuten bakken in op 175 graden voorverwarmde oven.

Rond taartje in vieren snijden, bovenkant met jam bedekken, daarna laagje kwark of hangop dat gezoet is met honing.

 

 

Kaaskoekjes

35 gram roomboter
40 gram geraspte kaas (bijv. pecorino romano)
80 gram amandelmeel

Alles kneden, langwerpige rol maken, half uur opstijven in de vriezer, in 16 plakken snijden, bakken op bakpapier in voorverwarmde oven, 30 minuten op 160 graden.

 

Speculaaskoekjes

30 gram rijstemeel
130 gram amandelmeel
30 gram roomboter
1 ei
snuf zout
4 gram speculaaskruiden
20 gram kokosbloesemsuiker

Alles kneden, 14 balletjes maken, platdrukken op met bakpapier beklede bakplaat. Eventueel garneren met blanke amandel, 20 minuten bakken in op 175 graden voorverwarmde oven.

 

Gemberkoekjes

30 gram rijstemeel
130 gram amandelmeel
20 gram roomboter
1 ei
snuf zout
stukjes fijngesneden stemgember (20 tot 40 gram)
eventueel beetje honing

Alles kneden, 10 tot 12 balletjes maken, platdrukken op met bakpapier beklede bakplaat, 20 minuten bakken in op 175 graden voorverwarmde oven. I.p.v. gember: stukjes vijg, dadel, pinda.

 

Cranberrie-sesamkoekjes

30 gram rijstemeel
130 gram amandelmeel
20 gram roomboter
1 ei
snuf zout
cranberries fijngesneden
10 gram ongeroosterd sesamzaad
eventueel beetje honing

Alles kneden, 10 tot 12 balletjes maken of vormpjes gebruiken, platdrukken op met bakpapier beklede bakplaat, 20 minuten bakken in op 175 graden voorverwarmde oven.

 

Appeltaart

30 gram rijstemeel
130 gram amandelmeel
20 gram roomboter of kokosolie
1 ei
snuf zout
25 gram honing

Alles kneden en deeg half uur laten rusten in de koelkast. Springvorm met diameter van 16 cm invetten met boter of olijfolie, bekleden met deeg. Voor de vulling: laagje (suikervrije) jam, dan stukjes appels (of peer).
45 minuten bakken in op 175 graden voorverwarmde oven. Tijdens bakken fruitlaag bedekken met bakpapier.

 

Quinoa appeltaart

2 eieren mixen met 35 gram honing en 20 gram gesmolten roomboter
mengsel mengen met

75 gram gekookte quinoa
75 gram rijstemeel
50 gram amandelmeel
snuf zout
1 in kleine stukjes gesneden appel

Springvorm met diameter van 16 cm invetten met boter of olijfolie, of bekleden met bakpapier.
50 minuten bakken in op 175 graden voorverwarmde oven.